Hoi! Ik ben Leonie.

Ik ben vanaf mei 2022 lid van de Adviesraad Samenleving Drechterland. Ik ben geboren en getogen in West-Friesland. Ik ben getrouwd en woon met mijn gezin in Venhuizen. Om mijn buurt beter te leren kennen en mij hier thuis te voelen ben ik lid geworden van de muziekvereniging en zit ik in de redactie van het dorpsblad ‘Op ’t Dorp’. Ook om zo meer betrokkenheid en verbinding te creëren binnen het dorp Venhuizen en Hem. Ik schrijf columns en ik ben verslaggever.

 

 Daarna ben ik het initiatief BuurtBij gestart om mensen bij elkaar te brengen en interesses te delen en talenten te benutten. Samen met mensen in beweging en elkaar in beweging brengen letterlijk en figuurlijk.

Ik ben jaren werkzaam geweest als ergotherapeut in de poliklinische revalidatie. Daar ben ik mee gestopt.

Mijn motivatie om lid te zijn van de Adviesraad
Wat mijn drijft binnen het werk als ergotherapeut is: Gebruik maken van de mogelijkheden die iemand bezit en hiermee mensen in staat te stellen om te doen wat voor hen van betekenis is. Dat is wat ik nu toe pas binnen het sociale domein. Graag wil ik mij inzetten voor mensen die afhankelijk zijn van het systeem en niet kunnen doen wat voor hen van betekenis is. De regie terug te krijgen in hun leven en zich thuis te voelen in hun omgeving is voor mij belangrijk.

Wat ik wil bereiken
Door lid te zijn van de Adviesraad Samenleving Drechterland wil ik een bijdrage leveren aan de leefbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van diensten die er aangeboden worden binnen onze gemeente. Door samen met de andere leden van de Adviesraad een breed draagvlak te creëren; door vanuit ieder dorp kennis en ervaring een gegrond advies kunnen geven zodat de gemeente een begrijpelijk beleid kunnen voeren waarvan de uitvoering ook reëel en haalbaar is.