Hoi! Ik ben Piet.

 Mijn naam is Piet Baas en sinds september 2023 ben ik lid van de Adviesraad Samenleving Drechterland.   

Ik ben opgegroeid in Bovenkarspel. Mijn vrouw Trudie Korver heb ik ontmoet in Hoogkarspel en in 1969 zijn we in Hoogkarspel gaan wonen. In verband met mijn werk bij de Spoorwegpolitie in Amsterdam hebben we twintig jaar in de Zaanstreek gewoond. Ik heb mij altijd betrokken gevoeld bij de samenleving. In mijn vrijetijd was ik op allerlei wijze actief bijvoorbeeld als leider bij de Scouting (Rowans) in Westwoud, maar ook in parochies en politieke partijen. Daarnaast ook als taalondersteuner bij nieuwe Nederlanders. Vooral tijdens mijn werk bij Spoorwegpolitie heb ik veel te maken gehad met het sociale domein, bijvoorbeeld vanwege hulpverlening aan de kwetsbaren in de samenleving, maar ook bij ordehandhaving, begeleiding van supporters en eerste hulp bij verslaafden met een overdosis heroïne/cocaïne.  

Dit heeft ervoor gezorgd dat ik beschik over een buitengewoon gevarieerde ‘levenscarrière’ vanuit de dagelijkse maatschappelijke realiteit waarvan ik de toppen en dalen heb leren kennen.  

Dienstbaarheid, (sociale) veiligheid, integriteit en kwaliteit van leven zijn mijn credo. Daarom neem ik deel aan de Adviesraad Samenleving Drechterland.  

Neem gerust contact met ons op! 

 

en nog meer..